Workshops

Dit jaar hebben we verschillende workshops op het programma waarvan je er twee kunt gaan volgen.

Er is keuze uit de volgende workshops:

‘Hallo, hier ben ik!’
Workshop kennismaking met Xplore Mission

Ben je voor de eerste keer op een Xplore Mission weekend, dan komt er heel veel op je af. Wat betekent Xplore Mission en wat doet deze ‘club’ voor jou? Misschien ben je er nog helemaal niet zeker van wat God van je vraagt. Of je weet inmiddels wel dát Hij je roept en wil inzetten alleen weet je niet hoe je het praktisch moet aanpakken. Deze interactieve workshop wil je hierin helpen: we kijken graag met je mee waar je aan moet denken en welke vervolgstapjes jij zou kunnen nemen.

‘Wie doet er mee met jou?’
Workshop netwerk bouwen

In deze workshop onderzoeken we samen wie er bij jouw uitzending betrokken is: familie, vrienden, je kerk, een organisatie? Wie praat ermee? Wat bespreek je met wie en wanneer doe je dat? Een uitzending is een hele onderneming en tussen je afvragen of God je misschien roept voor werk in het buitenland en op het vliegtuig stappen, zit vaak een heel aantal jaren. Deze workshop is bedoeld om helderder te krijgen wie er samen met jou op pad gaan.

Workshop Geestelijke strijd
‘Geesten bestaan niet’
. Dat was vaak de boodschap van westerse zendelingen vroeger als ze erop uit trokken om het Evangelie te delen. Dit is een grote fout geweest. Mensen in ‘het Zuiden’ weten vaak beter. En wij, als westerse christenen zouden ook beter moeten weten: ‘Want wij hebben de strijd niet tegen vlees en bloed, maar tegen de overheden, tegen de machten, tegen de wereldbeheersers van de duisternis van dit tijdperk, tegen de geestelijke machten van het kwaad in de hemelse gewesten. (Efeze 6:12)

Als we ons inzetten om God te dienen in ons leven en werk, zet de tegenstander alles op alles om ons houvast en geloof in God te ondermijnen. Soms heel subtiel, soms heel openlijk. De grootste vergissing die we kunnen maken is dat we de realiteit van de duistere macht van de duivel bagatelliseren of negeren. Dan kan hij namelijk vrij zijn gang gaan. Hij werkt het liefst op de achtergrond.

In deze workshop sta je stil bij de realiteit van geestelijke strijd in je leven en op het zendingsveld en hoe je je kunt voorbereiden voor deze strijd.

‘Uitzendende gemeente: Lust of last?’
Workshop Partnerschap met de kerk

Of je je nu nog maar net aan het oriënteren bent op zending, of wanneer je al een tijdje meeloopt op zendingsweekenden: vroeg of laat ga je horen dat het belangrijk is om je verlangen en je roeping samen met je gemeente vorm te geven. ‘Moet dat echt? Ik voel me toch geroepen? De oudsten of ouderlingen hebben niks met zending? Ze vinden me te jong, of ze zijn te druk met allerlei dingen behalve zending.’  Maar al te vaak zien jonge mensen met een roeping op tegen het betrekken van hun gemeente. Waarom is het belangrijk? Waar moet ik beginnen? Hoe pak ik het aan?

Op deze en andere vragen willen wij je in deze workshop een antwoord geven. Wij willen je laten zien dat het een voorrecht en belangrijk is om jouw roeping een roeping van de gemeente te laten worden. En dat het ook echt kan.

Een creatieve zoektocht
Creativiteit is Gods gave aan jou. Jouw creativiteit gebruiken, is een geschenk aan Hem. 

Tijdens deze workshop heb je de mogelijkheid je creativiteit te gebruiken door middel van schilderen of schrijven.
Je wordt uitgedaagd om jouw relatie met Hem en jouw zoektocht in zending op een doek of papier vastleggen.

Bidden voor het werk in zending? Bidden ís het werk in zending!
In deze workshop willen we ingaan op de relatie tussen zending en gebed, samen kijken we naar een aantal vragen:
–  Waarom is gebed belangrijk in het uitreiken naar mensen met het Evangelie?
–  Hoe ziet het gebedsleven van een zendeling eruit en is dat anders dan van iemand die niet uitgezonden is?
–  Elke uitzending heeft bidders nodig, hoe betrekken we mensen bij onze uitzending?
–  Wat zegt de Bijbel over gebed?